test

Pensioen

Wij helpen u de keuzes te maken die passen in de toekomst die u voor ogen heeft. We lopen voorop in het benutten van de nieuwste ontwikkelingen op pensioengebied. Daar profiteert u van; nu, maar ook later!

Maak een afspraak

Pensioenadvies: voor een onbezorgde oude dag

Ook als ondernemer wilt u straks kunnen genieten van een onbezorgd pensioen. Van Vaalen helpt u graag bij het maken van de juiste keuzes voor het opbouwen van een adequate pensioenvoorziening. Hierbij verliezen we het behalen van maximaal fiscaal voordeel niet uit het oog.

Voor de zelfstandige ondernemer is de lijfrente de enige mogelijkheid om een eigen pensioenvoorziening op te bouwen. Met de zogenoemde uitgestelde lijfrente bouwt u een kapitaal op, waarmee u op de einddatum een direct ingaande lijfrente koopt. Zowel tijdens de opbouw- als tijdens de afbouwfase zijn er diverse keuzes te maken om de voorziening te laten aansluiten bij de eigen wensen en mogelijkheden. Door een gedegen pensioenadvies komt u niet voor verrassingen te staan en kunt u straks echt genieten!

Maakt u gebruik van de Oudedagsreserve, dan benut u deze waarschijnlijk in eerste instantie om te besparen op de Inkomstenbelasting. Voor de fiscus is het echter uitstel van betaling. Op enig moment komt het gereserveerde bedrag vrij en heft de fiscus alsnog Inkomstenbelasting. Als u de Oudedagsreserve aanwendt voor een storting in een lijfrentepolis, zijn de toekomstige uitkeringen belastbaar.

Lees meer

Pensioentekort

Wanneer heeft u een pensioentekort? Een goede inventarisatie laat zien hoe u uw pensioenvoorziening het beste regelt. En hoe u uw mogelijke pensioentekort aanvult.

ANW-hiaat

De AWW bepaalt dat slechts de weduwe een uitkering krijgt. U moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor een ANW-uitkering.

Pensioen DGA

Als directeur-grootaandeelhouder (DGA) neemt u een aparte positie in als het om uw pensioen gaat. U mag uw pensioen niet in eigen beheer opbouwen.

Collectief pensioen

Bij een collectieve pensioenverzekering bepaalt u als werkgever zelf de hoogte van de premie en wat u aanvullend wilt verzekeren. De pensioenregeling is zo duidelijk als een kassabon.

Onze garanties

  • Vakbekwaam, leergierig, loopt voorop in het bijhouden van actualiteiten
  • Wij zijn betrokken bij al onze klanten
  • Wij ontzorgen het complete pakket van verzekeringen tot pensioenen
  • VVA levert maatwerk, daardoor is ieder advies en ieder product het beste voor die klant

Ik kom hier voor

Verzekeringsadvies

Verzekeren is bij ons altijd maatwerk. Wij selecteren de producten die het beste passen bij uw specifieke situatie. U kunt bij schade bovendien rekenen op een snelle en voor u zo gunstig mogelijke afwikkeling.

Telefoon icoon0493 - 440 442
Kalender icoonAfspraak maken