Lijfrenterekening / verzekering

Zelfstandig ondernemen betekent zelf beslissingen nemen. Voor het opbouwen van uw eigen pensioen bent u als zelfstandige zelf verantwoordelijk. Naast de AOW (pensioen/aow) bouwt u verder niets op.

Goede pensioenopbouw

Wilt u later ook een goed inkomen hebben om leuke dingen te blijven doen, onderneem dan tijdig actie. Hoe eerder u met opbouwen start, hoe langer u de tijd heeft om pensioen op te bouwen. Uiteraard geldt dit ook voor de looptijd. Hoe langer u belegt, hoe meer kapitaal u opbouwt. Dankzij het rente-op-rente effect groeit het kapitaal sneller. Als ondernemer biedt de belastingdienst u de mogelijkheid pensioen op te bouwen met belastingvoordeel.

Lijfrenterekening

Zelf bepaalt u welk bedrag u inlegt. Dat hoeft geen vast bedrag te zijn. Beschikt u tijdelijk over meer of minder geld, dan legt u meer of minder in. Gaat u banksparen voor uw pensioen of regelt u een lijfrenteverzekering voor uw pensioen, dan zijn er belastingvoordelen. Onder voorwaarden is uw inleg aftrekbaar en over het opgebouwde vermogen betaalt u geen vermogensbelasting. Dit deel van uw vermogen is bij een onverhoopt faillissement beschermd. Op uw pensioenleeftijd wordt de uitkering belast. Doordat u later een lager percentage inkomstenbelasting betaalt, is dit voordelig.

Jaarruimte en reserveringsruimte berekenen

Voor het berekenen van uw jaarruimte en/of uw reserveringsruimte heeft u uw jaarrekening en aangifte inkomstenbelasting nodig. Wij verzorgen graag de berekeningen voor u.

Geen jaarruimte?

Als ondernemer kunt u ook gaan sparen of beleggen voor uw pensioen. De belastingdienst betaalt dan niet mee. Zoekt u meer flexibiliteit? Wilt u toch een extra kapitaal opbouwen? Dan is een vrij vermogen rekening misschien iets voor u.

Wanneer beginnen met extra pensioen opbouwen?

Dit is voor iedereen verschillend. Hoe jonger u start, des te langer u de tijd heeft om pensioen op te bouwen. Ook geldt dit voor de looptijd. Hoe langer uw beleggingshorizon, ofwel hoe langer uw kapitaal uitstaat, hoe groter de opbrengst.

Contact

Van Vaalen Advies
Eem 1, 5711 LH Someren
0493 - 440 442
martien@vanvaalen-advies.nl

Maak een afspraak

Onze garanties

  • Vakbekwaam, leergierig, loopt voorop in het bijhouden van actualiteiten
  • Wij zijn betrokken bij al onze klanten
  • Wij ontzorgen het complete pakket van verzekeringen tot pensioenen
  • VVA levert maatwerk, daardoor is ieder advies en ieder product het beste voor die klant
Telefoon icoon0493 - 440 442
Kalender icoonAfspraak maken