Het DGA pensioen verandert

De DGA mag per 01 juli 2017 geen pensioen meer opbouwen binnen hun B.V.. Met het reeds opgebouwde pensioen heeft de DGA enkele mogelijkheden.

Wat verandert er?

Per 01 juli 2017 is het voor een DGA niet meer mogelijk om pensioen op te bouwen binnen de eigen B.V.. De DGA heeft verschillende mogelijkheden met het pensioen wat voor 01 juli 2017 in eigen beheer opgebouwd is.

Pensioen in eigen beheer premievrij voortzetten
De pensioenreserve per 01 juli 2017 in eigen beheer voortzetten. Verdere opbouw in eigen beheer is niet toegestaan. De bestaande regels zijn van toepassing.

Pensioen afkopen
Dit kan tijdelijk met een korting op de belastingtarieven. Koopt de DGA zijn pensioen in eigen beheer af, dient de Belastingdienst hiervan op de hoogte gesteld te worden.

De opgebouwde pensioenreserve omzetten in een oudedagsverplichting (ODV)
De pensioenreserve omzetten in een oudedagsverplichting. De oudedagsverplichting wordt later omgezet naar een lijfrente. Ook deze omzetting dien je te melden bij de Belastingdienst.

De DGA kan bij afkoop in privé gaan beleggen met een beleggingsrekening. Een premievrije waarde van het pensioen in eigen beheer of een oudedagsverplichting kan de DGA op een zakelijke beleggingsrekening storten.

Telefoon icoon0493 - 440 442
Kalender icoonAfspraak maken