Zorg als huurder voor extra zekerheid

De vraag naar woonruimte is op dit moment veel groter dan het aanbod. Per jaar kunnen er, als alles meezit, ongeveer 100.000 woningen worden gebouwd. De behoefte aan nieuwe woonruimte is ongeveer 1 miljoen woningen. Hierdoor is het realistisch te verwachten dat de huidige krapte op de woningmarkt nog wel even zal voortduren.

Minder huizen, hogere prijzen

De gevolgen van het tekort aan woningen merken wij allemaal. De prijzen van koopwoningen zijn sterk gestegen. En daardoor krijgen steeds meer mensen de financiering voor de aankoop van een woning niet rond. En dat leidt dan weer tot een extra vraag naar huurwoningen. Met als gevolg dat verhuurders in de vrije sector hoge huren kunnen vragen.

Het beeld is niet fijn. Steeds meer mensen kunnen op dit moment geen woning kopen, maar ook geen woning huren.

Woon je samen met je partner in een huurhuis?

Huur je op dit moment samen met een partner (en wellicht ook kinderen) een woning? Sta dan eens stil bij het volgende. Als één van jullie twee overlijdt, heeft de ander dan voldoende inkomen om maandelijks de huur te blijven betalen? Als dat niet zo is, zal de achterblijvende partner op zoek moeten naar een andere (huur)huis. En zoals we hierboven al aangaven, wordt dat niet eenvoudig!

Hoe kan de achterblijvende partner in het huis blijven wonen?

Zeker wanneer er ook nog kinderen zijn, is het behouden van jouw woning in zo’n situatie erg belangrijk. Het probleem van het niet langer kunnen betalen van de huur kun je eenvoudig voorkomen door een overlijdensrisicoverzekering voor huurders af te sluiten. Kort samengevat keert deze verzekering bij het overlijden van een partner, maandelijks een bedrag uit waarmee je de huur kunt blijven betalen. Bij het afsluiten van de verzekering bepaal je zelf hoe lang deze uitkering moet plaatsvinden. Bijvoorbeeld over 2 jaar. Maar 10 jaar kan ook. En zo heeft de achterblijvende partner voldoende tijd om te wennen aan de nieuwe financiële situatie en wellicht op zoek te gaan naar een andere woning.

Zekerheid voor een laag bedrag per maand

Zo’n maandelijkse uitkering garandeert dat het gezin de huur kan blijven betalen en dus in de woning kan blijven wonen. Voor de kosten hoef je deze zekerheid echt niet te laten. De premie voor zo’n verzekering kost voor de meeste huurders maar een paar euro per maand.

Wil je meer weten?

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden om deze financiële zekerheid voor je gezin te regelen contact met ons op!

Telefoon icoon0493 - 440 442
Kalender icoonAfspraak maken