Iets minder consumeren levert een mooi pensioen op

Op het gebied van pensioenopbouw ligt de verantwoordelijkheid steeds meer bij ons Nederlanders.
De overheid heeft de AOW-gerechtigde leeftijd verhoogd en werkgevers versoberen pensioenregelingen. Zeker de ondernemer, ook de werknemer, moet zelf maatregelen nemen voor een onbezorgde oude dag.

De bewustheid van de mensen is zeer laag. Slechts een op de tien mensen heeft dit begrepen. De meeste mensen gaan pas nadenken als de 68 jarige leeftijd in zicht komt. Het vervelende is dat het dan voor het nemen van maatregelen te laat is.

Voorbeeld :
Naast je AOW wil je jaarlijks nog  € 10.000,– kunnen uitgeven gedurende 25 jaar lang, dan heb je ongeveer  € 250.000,– nodig.
Denk je vooruit en start op je 25e met extra pensioenopbouw door  € 100,– maandelijks op een pensioenrekening te beleggen, gemiddeld rendement 6%, behaal je gemakkelijk het beoogde kapitaal. Je leeftijd is 25 jaar en je wilt leuke dingen doen.
Slechts een op de tien mensen denkt daar anders over, hoeveel Nederlanders kunnen goed omgaan met geld, kunnen goed rekenen en kunnen lang voor uit denken? Bij beleggen (dus ook pensioenopbouw) is belangrijk geld, rekenen en de lange termijn.

Consumeer je vanaf je 25e maandelijks  € 100,– minder en zet je het bedrag op een pensioenrekening kun je vanaf je pensioenleeftijd jaarlijks  € 10.000,– extra uitgeven. Een prettig vooruitzicht toch?

Telefoon icoon0493 - 440 442
Kalender icoonAfspraak maken