Transport­verzekeringen

Vervoert u of laat u regelmatig goederen transporteren, dan is een goederentransportverzekering belangrijk. Een verzekering van inventaris en goederen verzekert alleen schade en verlies aan goederen als deze zich in uw pand bevinden.

Goederentransportverzekering

Maakt u gebruik van een professionele vervoerder, die u bij schade aansprakelijk kan stellen, is een goederentransportverzekering ook noodzakelijk. De transporteur is namelijk niet in alle gevallen aansprakelijk en bovendien slechts tot een maximum bedrag.

De goederentransportverzekering: voor wie?

– ondernemers die soms, vaak of voortdurend goederen vervoeren, bijvoorbeeld:
– handelsmaatschappijen, vooral import- en exportbedrijven;
– ondernemingen, waarvan machines en apparaten soms of vaak naar klanten moeten;
– ondernemingen, die incidenteel iets laten vervoeren; bijvoorbeeld het transport van een tweedehands machine van een collega uit Rotterdam naar uw bedrijf in Groningen.

Gaat er tijdens een transport iets mis, dan kunt u de vervoerder soms aansprakelijk stellen, mits het gaat om een beroepsvervoerder. De vervoerder is echter niet voor alle schade aansprakelijk en bovendien is zijn aansprakelijkheid volgens de wet gemaximeerd. Van groot belang is na te gaan welke risico’s u loopt en welke risico’s voor de koper/verkoper van uw goederen zijn, dan wel voor de vervoerder. De verdeling van risico’s tussen koper en verkoper staat in de leveringscondities oftewel incoterms.

Waartegen bent u verzekerd?

De basisdekking van de goederentransportverzekering staat in de wet beschreven. Volgens het Wetboek van Koophandel is uw transport verzekerd ‘tegen schade door ieder van buiten komend onheil’. Schade door eigen gebrek, lekkage en smelting is niet gedekt. In de polis kunnen echter andere en beter omschreven voorwaarden staan.

Land- en werkmaterialenverzekering

Wij adviseren en bemiddelen in verzekeringen voor onder andere tractoren, kranen, vorkheftrucks en bulldozers: met deze land- en werkmateriaalverzekeringen is uw kostbare materieel goed verzekerd tegen financiële risico’s. Dat geldt voor zowel aansprakelijkheid als schade aan het materieel zelf.

Wij bieden onder meer verzekeringen aan voor:

– Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (W.A.M.)
– Wettelijke aansprakelijkheid (Werkrisico)
– Schade werknemers / bestuurders
– Casco
– Laad- en losrisico’s

Misschien ook interessant

Horecaverzekering, collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering, bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering, agrarisch verzekeringspakket, brandverzekeringen, motorrijtuigenverzekeringen, risco-inventarisatie, overige verzekeringen.

Contact

Van Vaalen Advies
Eem 1, 5711 LH Someren
0493 - 440 442
martien@vanvaalen-advies.nl

Maak een afspraak

Onze garanties

  • Vakbekwaam, leergierig, loopt voorop in het bijhouden van actualiteiten
  • Wij zijn betrokken bij al onze klanten
  • Wij ontzorgen het complete pakket van verzekeringen tot pensioenen
  • VVA levert maatwerk, daardoor is ieder advies en ieder product het beste voor die klant
Telefoon icoon0493 - 440 442
Kalender icoonAfspraak maken